An Gonnissen

An Gonnissen

 

An

An begon haar muzikale opleiding op 8-jarige leeftijd aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Maaseik. Ze startte er met viool en een jaar later ging haar liefde ook uit naar de piano. An groeide op in een muzikaal gezin. Vader Martin dirigeerde het plaatselijke kinder- en jeugdkoor "Mezza Musica" en het "MG-Ensemble". Mama Christiane speelde gitaar en haar zussen Marijke en Greet speelden beiden cello en piano.

In het O.L.V. Lyceum van Genk studeerde An gedurende 4 jaren moderne talen-wiskunde. De laatste 2 jaren van haar humaniora werkte ze af aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven. In 1998 behaalde ze daar de befaamde Eerste Prijs Notenleer met de grootste onderscheiding.

Haar verdere studies deed ze eveneens aan het Lemmensinstituut, de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst Leuven. Daar studeerde ze viool bij Joseph Luyten en piano bij Maria Tomasino. In 2002 begon An aan een specialisatie voor Kamermuziek met als hoofddocenten Hans Mannes en Roel Dieltiens.

 

Van 2000 – 2010 was An actief in de JeugdMuziekSchool te Lubbeek als lerares AMV, piano, viool en blokfluit. Sinds 2003 was An actief als interim-leerkracht AMV aan verschillende MuziekAcademies in Vlaanderen. Sinds 2003 is An fulltime actief in de Gemeentelijke Muziekschool Kampenhout als lerares Notenleer.

 

Reeds op jeugdige leeftijd wist An haar muzikale talenten om te zetten in de praktijk. Zo speelde ze mee met het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen (FJOV) olv. Robert Groslot. Met dit orkest mocht An meerdere concerttournees verzorgen in het buitenland. Ze speelde oa in Canada (op het grote banff-festival), Zuid-Afrika, Rusland, Italie, Spanje, ... Ook heeft An verschillende cd-opnames verzorgd met dit orkest.

 

An gaf ook verschillende vioolstages of workshops aan het Lemmensinstituut en bij Jeugd en Muziek Brussel te Vaalbeek.

 

Ook speelde ze als freelance-violiste in orkesten zoals "Belle Epoque Orchestra" en het "Collegium Instrumentalis Brugense".

© 2012 - 2013 - Copiviono - Olivier Garnier